Relacions amb Canadà

Al llarg del darrer mes la Universitat d’Andorra ha aconseguit fites importants en les seves relacions amb Canadà, amb la signatura de dos convenis marc amb dos institucions importants, el College of the Rockies i el Centenial College, culminats per la visita de l’Ambaixador de Canadà a Espanya i Andorra, Sr. Mathew Levin.

http://www.kuoni.co.uk/canada

 

Reunió entre el College of the Rockies de Canadà i la Universitat d’Andorra

El passat 22 de febrer vam rebre la visita del Sr. Kerry Brinkert, Manager of International Projects and Partnerships del College of the Rockies, Canadà.

L’UdA i el College of the Rockies han signat un MoU que servirà de marc per treballar futurs acords.

La reunió va permetre identificar oportunitats de futur molt interessants, com ara les següents:

  1. Programa d’intercanvi d’estudiants, que podria abastar els llicenciats de Negocis, Educació i Infermeria.
  2. Summer English Language Program. Servirà per augmentar la competència en llengua anglesa dels estudiants, per arribar al nivell de llengua exigit per poder dur a terme la mobilitat.
  3. Pràcticums. Ambdues institucions estan molt interessades en explorar com els estudiants d’ambdós països podrien fer pràctiques formals.

Diferents moments de la reunió amb el College of the Rockies

Kerry Brinkert, responsable de la internacionalització del College of the Rockies, i el rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

 

Reunió entre el Centennial College de Canadà i la Universitat d’Andorra

El 5 de març passat va tenir lloc a la Universitat d’Andorra una reunió amb la Sra. Melida Renkwitz, cap d’internacionalització i reclutament d’estudiants internacionals (Amèrica Llatina, Espanya, Portugal, Itàlia i Estats Units) del Centennial College, una institució canadenca que se centra en la formació universitària de caire més professionalitzador. El Centennial College té la seva seu a Toronto (Canadà), però a més recentment també ha inaugurat un campus prop de Shanghai (Xina).

L’objectiu de la reunió era explorar acords en diversos àmbits d’interès comú per a ambdues universitats. De manera destacada, el Centennial College i l’UdA treballaran conjuntament per fer possible la mobilitat d’estudiants ens ambdues direccions. En el cas dels estudiants de l’UdA, tindrien la possibilitat d’estudiar durant un o dos semestres als campus de Toronto o de la Xina del Centennial College.

Melida Renkwitz, responsable de la internacionalització del Centennial College, i el rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

D’altra banda, també es va explorar la possibilitat que l’UdA participi en l’MBA internacional que el Centennial College ofereix, en l’actualitat, als seus dos campus: Canadà i la Xina. Si aquesta col·laboració segueix endavant, aquest MBA esdevindria una formació en tres campus de tres països (Andorra, Canadà i la Xina).

Aquesta trobada s’emmarca en l’impuls que l’UdA està donant a la internacionalització, que ha de permetre que cada cop més estudiants i treballadors de la Universitat puguin accedir a formar-se en diverses institucions del món, així com fomentar que la nostra universitat esdevingui més internacional, mitjançant formacions conjuntes amb altres institucions i la incorporació d’estudiants internacionals als nostres plans d’estudis.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins del MoU que han signat totes dues institucions.

Signatura del MOU entre Centennial College i la Universitat d’Andorra.

Visita de l’Ambaixador de Canadà Mathew Levin

El dimarts 19 de març vam rebre la visita de l’ambaixador del Canadà, el Sr. Mathew Lenvin, que es va reunir amb el rector de la Universitat, Sr. Miquel Nicolau i Vila.

En el decurs de la reunió es va tenir l’ocasió d’informar-lo sobre els acords recents de cooperació que han estat signats amb el College of the Rockies i amb el Centennial College.

Aquests acords han de permetre futurs acords específics que permetran potenciar la mobilitat per a tota la comunitat universitària: estudiants, professors i investigadors,  i personal tècnic i de serveis.

L’ambaixador va signar al llibre d’honor de la universitat.