Fons Editorial Casal i Vall a la BCU

Durant el decurs de l’any 2013, la BCU va rebre el fons de l’Editorial Casal i Vall, fundada el 1956 i que va tancar l’any 1988. El fons es compon de 739 exemplars, amb 588 registres bibliotecaris nous,  entrats al catàleg de la BCU.

L’editorial va tenir el punt àlgid de negoci durant els anys 60, quan Casal i Vall imprimia tant per a segells espanyols: Lluís de Caralt, Vergara i Alfaguara, com també  per compte propi. En el fons podem trobar els cinc volums de la Bíblia de butxaca (Pentateuc, Salms, Sapiencials, Profetes i Nou Testament) Entre els títols, també comptem amb la col·lecció completa del Maigret de Georges Simenon en edició de butxaca, clàssics com Bocaccio, (Decameron) Victor Hugo (Los miserables) William Shakespeare (Obras completas) També llibres molt crítics per a l’època com: Wermer Brockdorff (La evasión de los dirigentes nacis), William Shirer (Auge y caída del Tercer Reich) J.L. Rieupeyrout (Historia del Far West), entre d’altres.

La literatura catalana també hi té cabuda amb obres de Aurora Bertrana (Vent de Grop, Fracàs ), Rafael Tamarit (Pinyol dolç, Vagueries del Pensar), Josep Miracle (Gramàtica Catalana), Ramon Folch (l’Estiu més bonic)… També el mític Diccionari Trilingüe de Josep Miracle, i el Codi de circulació d’Andorra de l’any 1986.

Podeu consultar tot el contingut al web de la BCU: http://biblio.uda.ad