Erasmus+ “Reptes per a la democràcia i la vida social als petits estats europeus”

L’1 de setembre de 2018 es va posar en marxa el projecte Erasmus+ “Reptes per a la democràcia i la vida social als petits estats europeus” amb una durada de 36 mesos.

 El cap de files és l’Institut Liechtenstein. Hi participen els estats següents: Andorra, Estònia, Islàndia, Luxemburg, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre, tots ells països amb menys de 1,5 milions d’habitants.

Durant tres anys, els socis del projecte es reuniran als països participants per intercanviar experiències i resultats d’investigació sobre temes que afecten els petits estats: sobirania estatal, relacions internacionals, desenvolupament econòmic i ocupació, immigració, cultural, etc.

La primera reunió per llençar el projecte va tenir lloc a Liechtenstein el novembre 2018, en què es varen assentar les bases del projecte.

La segona reunió va tenir lloc el 5 d’abril del 2019. Els temes tractats van ser els Refugiats i les Migracions, i d’un altre costat la ciutadania

La tercera reunió va tenir lloc el 21 de juny de 2019 a la Universitat d’Islàndia a Reykjavik. En aquesta ocasió es va debatre sobre a Integració dels petits Estats a Europa, així com qüestions de seguretat i defensa.

La quarta reunió serà el 18 d’octubre a la Universitat de Nicosia, a Xipre, i els temes que es tractaran són: les relacions internacionals i diplomàtiques, i la Resolució de Conflictes.

El projecte, finançat per la UE, està dotat amb prop d’un total de 380.000 euros i finalitza l’agost del 2021.