L’UdA negocia noves col·laboracions amb universitats xineses

A mitjans de març, una delegació de l’Institut Confuci de Barcelona i de l’Aula Confuci d’Andorra, encapçalada pel rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, va desplaçar-se a la Xina per explorar la possibilitat d’ampliar la col·laboració amb l’Oficina Central de l’Institut Confuci (Hanban) i d’establir noves col·laboracions amb universitats xineses.

En aquest sentit, es van visitar tres universitats: la Beijing Foreign Studies University, a Pequín; la Universitat de Jinan, a Canton; i la Guangdong University of Foreign Studies, també a Canton. Amb totes tres s’està en un estat avançat de converses per signar convenis de mobilitat d’estudiants i de personal, sobretot en l’àrea d’empresa i informàtica.

Actualment, l’UdA ja disposa d’un conveni de mobilitat amb el Beijing Institute of Technology, per tal que estudiants de bàtxelor puguin cursar programes en llengua anglesa relacionats amb la informàtica, l’economia i els negocis internacionals. També s’ofereixen ajuts per cursar-hi un màster o un programa de doctorat.