Norman Westby. Un heroi de la Segona Guerra Mundial

El dia 1 de març els estudiants de tercer curs del bàtxelor en ciències de l’educació vam rebre una visita molt especial. En Norman Westby, membre retirat de la Royal Air Force (Regne Unit), va compartir amb nosaltres les seves vivències durant la Segona Guerra Mundial com a soldat britànic i com a ciutadà del món.

El seu relat ens va commoure força. Tothom és conscient de què va ser aquest esdeveniment, però gaudir del privilegi d’escoltar un testimoni ho va canviar tot.

Vam compartir llàgrimes i riures amb aquest senyor que valora la vida d’una manera que nosaltres, les futures generacions, ja no sabem fer. Vam aprendre que, segons en Norman, “se’ns ha donat una llengua i una boca per parlar, aleshores, per què volem fer la guerra?”

Definitivament, aquesta experiència no l’oblidarem mai, i vam guanyar una mica més de coneixements pel que fa als valors de ciutadania, que esperem poder compartir amb els nostres futurs alumnes.

Futurs estudiants de tercer, esperem que un dia tingueu el mateix privilegi del qual vam gaudir nosaltres; és increïble com una hora amb una persona ens pot fer canviar la nostra perspectiva sobre el món que ens envolta.

       

Ana Ribeiro
Estudiant de bàtxelor en Ciències de l’educació
Assignatura de Didactics of Social Sciences