L’UdA participa en un projecte transfronterer per harmonitzar i enfortir la formació continuada

La Universitat d’Andorra (UdA) participa, juntament amb vuit institucions d’ensenyament superior més, en el Life Long Learning – Transversalis, un projecte europeu de cooperació transfronterera que té com a objectiu harmonitzar i reforçar les pràctiques de la formació continuada al llarg de la vida a l’espai transfronterer Espanya-França-Andorra. A través de les distintes accions d’aquest projecte es vol donar resposta als principals reptes d’aquesta zona transfronterera, que són l’atractiu i la competitivitat del territori, el desenvolupament d’intercanvis, la inclusió i la cohesió social.

El projecte permetrà promoure la formació, la integració professional i la mobilitat d’estudiants i professionals en l’àrea geogràfica, que engloba Andorra, Catalunya, Occitània, Aquitània, Aragó i País Basc. Entre les accions programades, destaca el desenvolupament d’un enfocament comú a l’hora de descriure l’oferta formativa a partir de blocs de competències, l’establiment d’un sistema d’orientació universitària, el disseny de titulacions transfrontereres en format dual en sectors professionals estratègics per la zona, la definició i la formació de les figures clau que intervenen en la formació dual així com els processos de reconeixement i validació de l’experiència professional.

LLL-Transversalis té un pressupost d’1,8 milions d’euros, dels quals 1,1 són aportats pel fons europeu FEDER, en el marc del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). El programa es va iniciar el novembre del 2017 i s’allargarà fins a l’octubre del 2020.

El projecte està liderat per la Universitat de Perpinyà Via Domitia, i també hi participen les universitats franceses de Tolosa 2 Jean Jaurès i Tolosa 3 Paul Sabatier, així com la Universitat de Pau et des Pays de l’Adour. Per part d’Espanya, hi prenen part la Universitat de Saragossa, l’Institut de Máquina Herramienta de Guipúscoa, la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida.

Servei de Comunicació de la Universitat d’Andorra