Participació dels estudiants del bàtxelor en Ciències de l’educació al VIII Congrés Internacional de Societat Espanyola d’Estudis Literaris i Cultura Popular

Del 24 al 26 d’octubre tres alumnes de tercer de Ciències de l’educació i la professora Alexandra Monné, vam assistir al VIII Congrés Internacional de SELICUP (Societat Espanyola d’Estudis Literaris i Cultura Popular), celebrat a Alcúdia, Mallorca. El congrés abastava el tema de les humanitats davant els reptes de la nova Europa: cultura, llengües i identitat.

Les ponències a les quals vàrem assistir, ens van mostrar un entorn completament desconegut per a nosaltres. Aquesta experiència ens ha brindat la possibilitat de desenvolupar capacitats que ens seran profitoses tant en la nostra formació com en la nostra etapa professional. Les presentacions dels catedràtics i doctors, ens va deixar impressionats, ja que demostraven un nivell de comunicació que enganxava a tots els presents. A més, durant el temps de preguntes i debats de la ponència, improvisaven, argumentaven i debatien, d’una manera que deixava clar el seu nivell intel·lectual i implicació.

Nosaltres vam exposar dues presentacions: Llengua, cultura i identitat al Principat d’Andorra i Diferents sistemes educatiu al Principat d’Andorra. Tot i que no estàvem en igualtat de condicions que la resta de participats, vam aconseguir captar l’atenció del públic amb una presentació visual i digital, on es demostrava les nostres habilitats de recerca; les quals hem anat adquirint en la nostra formació a la Universitat d’Andorra. La nostra estança a Mallorca ens ha proporcionat una experiència profitosa per anar construint el nostre perfil com a educadors.

Brandon Dias, Maria Cardoso i Encarni Morales