Una càpsula del temps servirà per clausurar la celebració del 30è aniversari de l’UdA

Amb motiu del seu 30è aniversari, la Universitat d’Andorra (UdA) ha obert un procés participatiu per decidir el contingut d’una càpsula del temps, una iniciativa que té l’objectiu de donar a conèixer com era la Universitat i el país l’any 2018 a les generacions futures. El projecte consisteix a dipositar documents i objectes representatius del present de la institució i dels seus 30 anys d’història en un recipient que se segellarà i es conservarà amb les instruccions que no es torni a obrir fins a l’octubre de l’any 2088, coincidint amb el centenari de l’UdA, d’aquí a 70 anys.

La voluntat del projecte és donar a conèixer a la comunitat universitària de l’any 2088 com era la institució 70 anys enrere i com van ser els seus primers 30 anys. La càpsula és una manera de crear una connexió amb el futur, ja que transporta en el temps la realitat actual.

A principis de novembre s’ha iniciat el període per seleccionar el material que s’introduirà en la càpsula. Una part dels objectes els escollirà la comunitat universitària, però també s’ha volgut obrir el procés al públic en general. Així, fins al pròxim 17 de desembre, tothom qui ho desitgi pot fer arribar les seves propostes sobre el que creu que hauria de contenir la càpsula del temps a través del correu electrònic capsula@uda.ad.

Una comissió serà l’encarregada d’escollir les idees més originals i atractives. La selecció es farà tenint en compte que l’espai del recipient és limitat i que els materials han de ser perdurables en el temps. A banda de documents físics, la càpsula també contindrà tota la informació en suport digital. Les millors propostes que arribin de part de la ciutadania seran premiades.

El contingut de la càpsula es farà públic a la primavera del 2019 en un acte que servirà per segellar el recipient i dipositar-lo en el lloc escollit per garantir-ne la perdurabilitat. L’acte posarà el punt final a la celebració del 30è aniversari de l’ensenyament superior a Andorra.

Servei de Comunicació de la Universitat d’Andorra