Els estudiants de 3r curs d’infermeria de la Universitat d’Andorra realitzen cada any dins de l’assignatura de Infermeria de l’adult II una seminari teòric –pràctic sobre mobilitzacions i immobilitzacions als malalts traumàtics.
Primer integren unes bases teòriques i la resta de la jornada es desenvolupa en format pràctic, manipulant el material i aplicant-lo en diferents situacions potencials en que es poden trobar a la realitat.
La utilització de tècniques de mobilització i immobilització del pacient traumàtic tenen com objectiu atenuar els efectes d’una possible lesió primària i evitar les possibles lesions secundàries. Per realitzar una correcta manipulació del traumàtic és important conèixer l’equipament tècnic actual i les tècniques de mobilització manuals. Ambdues coses es complementen i són imprescindibles per evitar lesions potencials (Castro, 2016).
GUIA D’ACTUACIÓ PRÀCTICA
Mobilització del malalt des del terra al dispositiu d’immobilització-mobilització
Mitjans de subjecció
Mobilització i immobilització d’extremitats
Transport fins a l’ambulància.
BIBLIOGRAFIA
Castro. I. Figueras. X. Jiménez et al (2016). Guia d’actuació infermera d’urgències i emergències prehospitalàries. Editat SEM (servei emergències mèdiques). Barcelona