Trobada de divulgadors científics DDD (Divulgar de forma Desinteressada i Divertida)

Florenci Pla – Professor de la Universitat d’Andorra

Guadalajara va acollir el cap de setmana del 24-26 de novembre el XIII Congrés Espanyol de Divulgadors Científics. Es tracta d’una trobada formativa impartit per i per a divulgadors i docents que treballen amb experiments científics a les aules o que volen posar en marxa pràctiques d’aquest tipus.

Al voltant de 200 docents (tres d’Andorra: Esther Màrquez, Carlos Moreno i Florenci Pla) van presentar ponències sobre electromagnetisme, matemàtiques recreatives, astronomia, química, robòtica, etc. La intenció és demostrar no només que la ciència forma part de nombroses facetes de la vida, sinó que, a més, pot arribar a ser molt divertida.

Aquestes jornades es desenvolupen d’una manera àgil i amena, ja que totes comunicacions o experiments s’han de presentar amb màxim de 4 minuts. Aquest format permet poder gaudir de fins a 80 comunicacions entre la tarda de dissabte i el matí de diumenge.

L’experiència de participar en aquest Congrés permet als assistents gaudir d’enginyosos experiments senzills en la seva execució i fàcils de reproduir amb pocs mitjans, la qual cosa facilita dur-los a terme posteriorment a les aules i reverteix directament en la formació de l’alumnat.