Visites temàtiques a la Biblioteca i formació CCUC

Els estudiants de primer i segon curs del BAE (Bàtxelor en Administració d’empreses), BInfo (Bàtxelor en Informàtica) BCE (Bàtxelor en Ciències de l’educació), BInfe (Bàtxelor en Infermeria), Curs d’accés per a més grans de 25 anys i DPA (Diploma professional avançat en Administració i Finances), han assistit durant els mesos de setembre a novembre, a les visites temàtiques a la biblioteca i a les formacions de catàleg i de CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya)

Durant les visites s’ha fet difusió dels recursos i continguts que els estudiants poden trobar a la biblioteca, en concret per temàtica d’estudis, d’infermeria, d’educació i d’economia i les seves respectives matèries. També s’ha fet difusió del catàleg de les biblioteques d’Andorra i les ubicacions de premsa i revistes, narrativa, poesia, teatre, còmics, llibres d’Andorra i novetats editorials.

En les formacions de CCUC hem mostrat als alumnes com moure’s pel web de la biblioteca dels serveis bibliotecaris de l’UdA, fer cerques, reservar llibres… i també hem fet difusió del CCUC  i hem destacat la presència dels grups de Recerca de l’UdA al catàleg i com es gestionen els préstecs interbibliotecaris entre institucions.

Dins les formacions de catàleg hem destacat tots els recursos que la biblioteca digital disposa, com són les bases de dades subscrites: Àgora d’infermeria, EBSCO, EMERALD i SCOPUS i les no subscrites: Base de dades de lexicometria, Base de dades Ramon Llull, Cuidatge, Educ@ment, ENOVIT i Norma civil.

Hem introduït a la formació la novetat del ebiblio, plataforma de lectura digital de la Xarxa de Biblioteques d’Andorra, que potencia la lectura i la complementa amb el valor afegit de la lectura amb dispositius digitals.

Des de la BCU volem agrair als alumnes la seva participació., tant en les visites guiades, com en les formacions de catàleg i de CCUC. També volem agrair als professors Carles Porté, Marta Travé, Vicens Blasco, Carmen Pérez, Cristina Fernández i Alexandra Saz  la seva col·laboració.

Estudiants del DPA

Estudiants de 1r i 2n curs del BAE i de BINFO

Estudiants de 1r curs de BCE

Estudiants de 1r curs de BInfe