Tallers musicals a l’escola d’Ordino

Alexandra Monné – Professora del Bàtxelor en Ciències de l’Educació a la Universitat d’Andorra

Joan Benavent

Els estudiants de segon curs de BCE durant 5 dilluns organitzen tallers diferents en base a musicals infantils. Fins a data d’avui s’han pogut realitzar ja tres tallers.

Aquests tallers liderats des de l’assignatura de Didàctica de les Llengües I i amb col·laboració amb l’assignatura de Recursos Didàctics es pretén estimular els 5 tipus de llenguatges: verbal, matemàtic, plàstic, corporal i musical. Així com també les tres àrees curriculars pròpies d’aquesta etapa d’educació infantil des d’un punt de vista multisensorial.

La dinàmica segueix un format d’activitats dirigides que els i les estudiants de magisteri planifiquen i programem prèviament per a 9 infants de 4 a 5 anys, en un format de tres quarts d’hora en un espai determinat. Aquestes pràctiques permeten posar en pràctica tots aquells coneixements teòrics treballats a la universitat que es tradueixen en activitats de dansa, de cant, d’olorar, tocar, gustar, palpar, i també d’instruments musicals.

El taller del Rei Lleó ha estat dirigit per l’Anna Ribeiro i la Natàlia Acevedo. Destacar d’aquest taller l’acompanyament de guitarra que li ha sumat dinamisme i ritme.

 

 

El taller del Nen de la Selva ha estat liderat per l’Aida Gómez i l’Encarna Morales. Destacar d’aquest taller la pertinença del seu enfocament didàctic per al públic al que anava dirigit.

El taller de la Sirenita l’han dut a terme la Maria Cardoso i la Marie. Destacar d’aquest taller la confecció del pal de pluja així com les seves exquisides galetes en formes d’estrelles de mar.