El nou bàtxelor en Informàtica contindrà un seminari sobre videojocs

La Universitat d’Andorra (UdA) està preparant, de cara al curs vinent, un nou pla d’estudis per al bàtxelor en Informàtica basat en el nou model educatiu de la Universitat, centrat en les competències. Una de les novetats del nou pla d’estudis serà un seminari específic dedicat a l’àmbit dels videojocs, un sector en continu creixement que actualment ja mou més diners que la indústria del cinema i la televisió. Aquest seminari formarà part d’un dels mòduls del bàtxelor, les noves unitats d’ensenyament amb els quals estan dividits els nous plans d’estudi. El bàtxelor en Informàtica serà la segona formació reglada a adaptar-se a aquest nou model educatiu, després del de Ciències de l’educació.

L’anunci s’ha fet en el marc de la formació sobre videojocs que la Universitat d’Andorra acull aquest dijous i divendres amb motiu de la celebració de la 10a edició del Saló del Videojoc  que organitza Andorra Telecom. És el segon any que l’UdA col·labora per potenciar la part formativa d’aquest esdeveniment, i enguany s’ha dissenyat una formació de més durada, d’un total de 10 hores, per donar a conèixer entre els joves els diferents components d’un videojoc, els aspectes que els fan atractius entre els jugadors, i les diferents tipologies, tant lúdiques com més formatives, com els anomenats serious games, més enfocats a temes de salut o empresarials.

La formació ha comptat amb la participació de 35 persones, entre estudiants del bàtxelor en Informàtica, alumnes del Centre de Formació Professional d’Andorra, i professors d’ambdós centres. El curs, que s’allargarà fins aquest divendres, encaixa perfectament dins dels objectius pedagògics del bàtxelor en Informàtica, ja que es tracta d’una sortida professional cada cop més interessant per als titulats en aquest sector. De fet, els videojocs tenen una demanda de professionals de cada cop més àmbits diferents, i s’està convertint en una indústria molt interessant de potenciar a Andorra, ja que el país ofereix tot el necessari per dur-hi a terme la seva programació.

El curs ha anat a càrrec de tres experts en aquesta indústria: Enric Martí, professor de l’Escola d’Enginyeria i coordinador del màster en Creació de videojocs de la UAB, Xevi del Egido, artista 3D, dissenyador de videojocs i CEO de XidoStudio, i Jofre Balboa, animador de personatges sènior i cofundador d’AnimCrew.