L’UdA acull una exposició per difondre la vida i obra de Marie Curie

La Universitat d’Andorra (UdA) ha acollit, entre el 4 i el 17 de febrer, l’exposició “Marie Curie, la femme aux deux Prix Nobel”, una mostra elaborada pel Musée Curie que ha arribat al campus lauredià gràcies a la col·laboració amb l’Aliança Andorrano-Francesa i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. L’exposició s’ha pogut visitar al vestíbul de la segona planta de la Universitat  i ha constat de dotze panells per donar a conèixer la biografia d’aquesta personalitat científica francesa d’origen polonès.

Marie Curie (1867-1934) va ser una investigadora pionera en el camp de la radioactivitat. Va impulsar la utilització de les màquines de raigs X i va descobrir dos nous elements de la taula periòdica: el radi i el poloni. Va ser la primera dona a doctorar-se en física a França, i la primera i única persona fins a la data a rebre dos Premis Nobel en dos dominis científics diferents: el de Física el 1903 pels seus descobriments en l’àmbit de la radioactivitat, i el de Química el 1911 per l’aïllament del radi pur.

Amb aquesta exposició, la Universitat d’Andorra ha volgut retre homenatge i fer conèixer entre les noves generacions un personatge que avui és admirat tant pel seu treball com per la seva força, i pel fet d’haver arribat tant lluny en una època en què les dones no ho tenien gens fàcil.ç