L’UdA participa en la primera Jornada de Sostenibilitat del Comú de Sant Julià

El rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, va participar, el passat 22 d’octubre de 2020, a la primera Jornada de Sostenibilitat del Comú de Sant Julià de Lòria. Nicolau va prendre part en la taula rodona titulada Reptes i oportunitats produïdes per la Covid-19 en temes de sostenibilitat i medi ambient, juntament amb l’arquitecte Enric Dilmé i Patricia Borges, investigadora de l’OBSA, moderats per Albert Batalla, director de BMS Consultoria estratègica by Bomosa.

El rector va fer un repàs a com la crisi sanitària ha afectat als diferents reptes que plantegen els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, fent especial èmfasi en el darrer, les Aliances, ja que considera que són fonamentals per superar reptes com la pandèmia de la Covid-19 o el canvi climàtic. També va assenyalar que l’educació i la recerca son claus per crear coneixement i conscienciar la població sobre la necessitat de preservar el medi ambient. “El canvi climàtic no el resoldrem amb un confinament, potser arribem tard”, va indicar.

Durant la jornada, que va tenir lloc a l’Auditori Claror del Centre de Congressos lauredià, també es va presentar el pla director del desenvolupament energètic de la parròquia i el càlcul de la petjada de carboni del Comú de Sant Julià de Lòria.