Catalogació de la càpsula del temps

La Càpsula del temps de la Universitat d’Andorra (UdA) ha estat inclosa al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) amb número de registre (Bid): b72789967. L’UdA ha estat pionera en la catalogació d’aquest tipus d’objectes al catàleg, ja que és la primera càpsula del temps que s’inclou al CCUC. Aquesta catalogació ha estat efectuada amb les normes de catalogació RDA (Recurs, descripció i accés), on s’hi han descrit tots els tipus de contingut com són: text, imatges fixes (fotografies), imatges en moviment (vídeos), el tipus de suport: sense mediació, informàtic, vídeo, i també el tipus de suport físic: volum, disc d’ordinador, i altres, que és el tipus que defineix els objectes diversos introduïts a la càpsula.

Hem copiat el registre RDA al Toshokan, catàleg dels serveis bibliotecaris de l’UdA i hem transformat el registre per adaptar-lo a les anglos AACR2, les normes de catalogació que s’apliquen al nostre catàleg local. S’ha creat una ubicació ED. CAMPUS-Vestíbul planta baixa, on hi ha ubicada la càpsula, i també on s’ha ubicat el registre bibliogràfic amb el codi de barres 1600017417.

Agraïm la col·laboració de l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació, del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) per la seva implicació, i també al Servei de Comunicació de l’UdA per la seva col·laboració en aquest procés de catalogació.

Ha estat tot un repte de catalogació per a la biblioteca, i al mateix temps un aprenentatge enriquidor. Esperem que també ho sigui per a tots els futurs bibliotecaris, que hagin de custodiar aquest objecte fins a la seva obertura, en el transcurs del curs 2088/2089.

Ana Bigordà
Serveis Bibliotecaris