Quinze projectes científics a la 6a edició de La Universitat dels Infants

En el marc de La Universitat dels Infants, el divendres 17 de maig la Universitat d’Andorra (UdA) va celebrar el “VI Congrés de ciència a la vida quotidiana”, una jornada en la qual més de 400 infants del darrer curs de primera ensenyança del país van poder mostrar els projectes científics amb els quals han treballat durant el curs. En total, s’hi van presentar quinze projectes, d’onze escoles diferents, sobre temàtiques diverses: des de com construir un aspirador fins a l’experimentació amb la gravetat, passant pel sistema d’absorció dels bolquers, la programació d’un cotxe o la construcció d’un aerogenerador.

El congrés, que organitzen els professors i estudiants de Ciències de l’educació de l’UdA, es va dur a terme als auditoris Rocafort i Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, on els alumnes d’entre 11 i 12 anys van mostrar els seus invents davant del públic assistent. Després del dinar, la jornada es va cloure amb l’espectacle “Experimentem amb la ciència” a càrrec de la companyia Clowntífics.

La Universitat dels Infants és un projecte de responsabilitat social universitària que consisteix en promoure l’interès per la ciència i la recerca entre la mainada, tot superant les barreres i els estereotips sobre la inaccessibilitat del saber científic. Així, es vol estimular la participació activa dels nens i fomentar la transferència i difusió de coneixements tècnics, de manera lúdica, atractiva i propera.